Панирани ябълки

Панирани ябълки Лакомник
Панирани ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
5
Автор
Кремена Стоянова
Лакомник Необходими продукти

4-5 големи ябълки

200 г брашно

150-200 мл прясно мляко

1 яйце

щипка сол

ванилия

канела за поръсване

пудра захар за поръсване

Начин на приготвянe

От яйцето, брашното, прясното мляко, щипка сол и ванилията се приготвя тесто като за палачинки. Ябълките се обелват и се нарязват напречно на шайби с дебелина около 1 см. С върха на ножа внимателно се изчистват от семките. Всяко кръгче ябълка се потапя в тестото и се пържи в повече мазнина (може и във фритюрник). Поръсват се с пудра захар и канела по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц