Панирана моцарела

Панирана моцарела Лакомник

Апетитно предястие за всеки ден

Панирана моцарела
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г моцарела

2 яйца

1/4 чаша вода

1 1/2 чаши галета

2-3 скилидки чесън

сол

1/3 чаша царевично нишесте

олио


Начин на приготвянe

В купа смесете разбитите яйца с водата. Отделно смесете галетата с чесъна и солта. В трета купа брашното с царевичното нишесте. Загрейте дълбока тенджера с олиото за пържене на маслена баня. Настройте котлона на средна температура.

Една по една оваляйте всички топки моцарела първо в сместа с брашното, после в яйчената смес и накрая в галетата. Пържете до златисто и след това поставете готовите топки моцарела върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Още по темата
Още по темата
Пилешки котлети пане
Котлетите се приготвят от бутчетата и гърдите на пилето. От едно пиле могат да се приготвят 4 котлета - два от бялото месо и два от бутчетата. Костта на бутчетата се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц