Пай със сушени плодове и ядки

Пай със сушени плодове и ядки Лакомник
Пай със сушени плодове и ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

ЗА БЛАТА

фурми - 18 бр.

бадеми - 3/4 ч.ч. сурови

 

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ МУС

авокадо - 2 бр. меки

мед - 2/3 ч.ч.

прясно мляко - 1/2 ч.ч.

какао - 1/2 ч.ч. на прах, сурово

 

ЗА СМЕТАНАТА

кокосово мляко - 2 бр. консерви

пудра захар - 4 с.л.

ванилия - 1 ч.л. екстракт

Начин на приготвянe

Добре е да сложите консервираното кокосово мляко още от предната вечер в хладилник. Сложете и една празна купа във фризера.

Първо пристъпете към приготвянето на блата. Смесете бадемите и фурмите и с помощта на чопър или кухненски робот ги смелете до получаването на лепкаво тесто. Готовото тесто се разпределя на дъното на подходяща тавичка или в отделни малки форми, ако предпочитате да сервирате отделно на всеки. Дъното и стените на съда трябва да са покрити с хартия за печене.

Време е да направите муса от авокадо. Просто смесете всички съставки за муса и ги разбийте на гладка смес. Разпределете получения крем равномерно върху блата и приберете сладкиша в хладилник.

Извадете консервите кокосово мляко от хладилника, като внимавате да не ги разклащате. Отворете ги. Ще ви направи впечатление, че гъст кокосов крем се е отделил на повърхността, а течността се е утаила на дъното. 

С лъжичка оберете кокосовия крем и от двете консерви и го сложете в изстудената купа. Разбивайте с миксер в продължение на 4-5 минути. Добавете ванилията и пудрата захар и разбийте за още 2 минути. 

Разнесете сметановия крем върху пая. По желание може да украсите с кристална кафява захар, настърган шоколад или кокосови стърготини. 

Покрийте сладкиша с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник поне за 12 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц