Немски сладкиш

Немски сладкиш Лакомник

Вкусен пандишпан с ябълки топъл ванилов сос за разкош

Немски сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2/3 ч. ч. масло

1 ч. ч. нерафинирана кафява захар

2 яйца

1 1/2 ч. ч. пресято брашно

1/4 ч. л. бакпулвер

1/4 ч. л. канела

3 ябълки

Зa ваниловия сос

1 с. л. натурално нишесте

1 есенция ванилия

3 с. л. захар

1 ч. ч. прясно мляко

2 жълтъка

Начин на приготвянe

Сложете омекналото масло в купа, прибавете кафявата захар и разбийте с миксер. Прибавяйте яйцата едно по едно, като разбивате непрекъснато. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и канелата. Прибавяйте го на порции и при включен миксер към сместа. Намажете с масло кръгла тавичка. Сипете сместа. Нарежете ябълките на полумесеци. Наредете ги ветрилообразно върху тестото. Печете в загрята фурна на 180 градуса 40 минути или златисто. За ваниловия сос сипете в малка тенджера сухите съставки и ги разбърквайте. На порции и при непрекъснато бъркане сипете прясното мляко. Разбийте жълтъците и ги прибавете при непрекъснато разбиване към сместа. Сложете тенджерата на котлона на ниска температура и бъркайте, докато сосът заври. След като се сгъсти масло (2-3 минути), свалете от огъня. Сервирайте сладкиша нарязан на парчета и всяко от тях залято с горещия ванилов сос.

Още по темата
Още по темата
Кокосов сладкиш със стафиди
Разбийте мекото масло със захарта, докато получите пухкав крем. При разбъркване добавете яйчените жълтъци едно по едно, а след това и млякото и ванилията. Накрая...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц