Мусака с кайма и патладжани

Мусака с кайма и патладжани Лакомник
Мусака с кайма и патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г патладжани

300 г кайма

120 мл краве кисело мляко

3 бр. яйца

60 г лук

50 г моркови

1/2 гл. целина

50 г червени чушки

50 г домати

1/4 връзка магданоз

30 мл олио

1 г черен пипер

Начин на приготвянe

Нарежете патладжаните на филийки и всяка една посолете. Оставете ги няколко часа да се отцедят. В горещо растително масло изпържете отцедените парчета патладжан.

Докато изстиват, нарежете на ситно лука, морковите, чушката и целината.

Всичко това запържете до златисто. Добавете каймата и подправете на вкус. Прибавете  обеления домат, ситно нарязания магданоз, черния пипер и 1 яйце. Разбъркайте добре. След това във форма за печене или гювече поставете: ред патладжани, ред от плънката, пак патладжани и т.н., като трябва да завършите патладжаните. Отгоре направете заливка от останалите яйца, млякото и малко сол. Печете в предварително загрята фурна за около 20 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц