Мусака от коприва

Мусака от коприва Лакомник
Мусака от коприва
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг коприва

1 ч.ч. ориз

2 глави лук

5-6 домата

1 ч.ч. натрошено сирене

3 с.л. масло

5 с.л. олио

3 с.л. брашно

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът и след няколко минути се залива с 2 ч.ч. гореща подсолена вода. Вари се, докато набъбне оризът. Доматите се нарязват на филии и половината от тях се подреждат в намаслена тавичка. Върху тях се изсипва половината ориз, а върху него копривата, смесена с натрошеното сирене и черен пипер. Слага се останалият ориз и се покрива с останалите домати. Залива се с 1 яйце, разбито в половината прясно мляко, и се пече. Накрая ястието се залива с бешамелов сос, приготвен от маслото, брашното, останалото мляко, яйцата и се допича.

Още по темата
Още по темата
Коприва по нашенски
В тенджера наливаме около 1 литър вода. Докато заври водата, в тиган слагаме олио и ситно нарязания лук с малко вода да се задушава. Когато заври водата, добавяме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц