Месно руло с гъби и шунка

Месно руло с гъби и шунка Лакомник

Апетитен специалитет за вечеря само за 35 минути

Месно руло с гъби и шунка
Време за приготвяне
Приготвяне
35 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г кайма

1 яйце

1 филия сух бял хляб (без кората)

Сол

1/2 глава лук

смлени черен пипер и кимион

За плънката:

100 г шунка

150 г гъби (мариновани)

2 кисели краставички

3 яйца

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се омесва с навлажнения хляб, яйцето, ситно нарязания лук, сол, черен пипер и кимион. Оставя се да престои малко, за да поемат ароматите. Разстила се и върху нея се слага плънката (приготвена от гъбите, нарязаната на дребно шунка и леко запържените яйца), като към нея се прибавят нарязаните на кубчета краставички, щипка сол и черен пипер. Оформя се руло, слага се в намазана с олио тавичка и се пече в силно загрята фурна на 220 градуса, като отстрани се доливат по 2–3 с.л. гореща вода. След като се изпече - около 20 минути, рулото се залива със сос по избор.

Още по темата
Още по темата
Свинско руло по руски
Месото, сланината и ушите направете на кайма, прибавете ситно нарязания лук, пасирания чесън, черен пипер, сол, босилек, кимион и смесете добре всички продукти. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц