Люти кюфтета с булгур

Люти кюфтета с булгур Лакомник

Невероятно вкусно и ароматно ястие

Люти кюфтета с булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г кайма

1 глава лук

1 к.ч. булгур

1 яйце

1 ч.л. лют пипер

1 с.л. чубрица

1 връзка пресен лук

2 скилидки чесън

1 с.л. брашно

2 с.л. доматено пюре

3 картофа

сол

олио

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Каймата се омесва с нарязания лук, яйцето, лютия пипер, черния пипер, чубрицата, сол и магданоз. Прибавя се предварително накиснатият булгур, от сместа се оформят кръгли кюфтенца и се пържат. Отделно се задушава в олио нарязаните на ситно пресен лук и чесън, прибавят се брашното, доматеното пюре и картофите, нарязани на кубчета. Поръсват се със сол, черен пипер, налива се 1 л вода и се оставя да ври 10-15 минути. След това се пускат внимателно кюфтенцата и ястието ври още 20-25 минути. Сервира се поръсено с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Карфиолени кюфтета
Карфиолът се разделя на малки розички, които се пускат във вряща подсолена вода, докато омекнат. Потапят се в ледено студена вода, след това се отцеждат старателно....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц