Ловджийски банички(Авджъ бьореий)

Ловджийски банички (Авджъ бьореий) Лакомник

Меки, топли и уникално вкусни ловджийски банички

Ловджийски банички
(Авджъ бьореий)
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Джейлян Ибрахимова, Попово
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори - “Тракийски”
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
3 с.л. олио
За плънката:
1 пакетче кайма
1 морков - рендосан
1 глава лук
5 печени червени пиперки
1 ч.ч. сварен грах
сол
чер пипер

Начин на приготвянe

Запържваме каймата, лука, моркова и към тях прибавяме пиперките и граха. Разбъркваме и овкусяваме. Готовия сос от киселото мляко, содата, олиото и яйцата намазваме на всеки лист. Слагаме от плънката в единия край, прегъваме на две и увиваме на руло. В намазана тава подреждаме готовите банички и ги намазваме със соса отгоре, правим разрез по средата с нож. Печем в предварително загрята фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц