Лимонови царевични курабийки

Лимонови царевични курабийки Лакомник
Лимонови царевични курабийки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 мас и 40 минути
Порции
Порции
20
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1⁄2 ч.ч. масло, меко

1⁄2 ч.ч. захар

1 жълтък

2 1⁄2 ч.л. лимонови кори

1 1⁄2 с.л. лимонов сок

1 ч.ч. брашно

1⁄2 ч.ч. царевично брашно

За топинга:

1 ч.ч. пудра захар

2 ч.л. вода

2 ч.л. лимонов сок

течен оцветител за сладки в жълто и зелено (по желание)

Начин на приготвянe

Разбийте маслото и захарта докато се разтопи. Разбийте жълтъка, лимоновата кора и лимоновия сок. С миксер на бавна степен смесете в купата и брашното с царевичното брашно. На набрашнена повърхност с набрашнени ръце месете тестото и го разточете на дълго вретено. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за 1 час или докато е достатъчно твърдо за да се реже на филии. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете тестото на филийки, дебели около 1 см. Нарежете всяка филийка на две. Сложете филийките на хартия за печене и ги печете около 12 минути. Охладете на стайна температура върху метална решетка.

За топинга смесете захарта, сока и водата в купа. Сипете капка оцветител и разбъркайте. Сложете сместа в шприц и украсете курабийките.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц