Опасност! Глутен - виновник №1 за затлъстяването
Глутенът е вещество, към което много хора имат непоносимост. Според данните, един на всеки 300 души страда от това заболяване. Някои се раждат така, но при...
Да хапнем на Майорка
Испанският остров от години приютява световните знаменитости. На първо място предлага едни от най-хубавите плажове, а от друга - невероятно вкусна кухня. И...
Еквадорски специалитети с дъха на океана
Еквадор е един от събирателните образи на Северна и Южна Америка. Хапването се прави бързо и обикновено има много съставки. Заради добрия климат, в повечето...
Проф. Орбецова: Винаги заменям захарта с мед
Проф. Връбка Орбецова е председател на Сдружението за алтернативна медицина. Тя е специалист по метаболитните процеси в човешкото тяло. Преподава в...
Ванилови бисквити
Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато се получи гладък крем. Добавя се яйцето и сместа се разбива отново, докато стане еднородна. Следват...
Меденки
Меда разбиваме с 2 лъжички сода. Добавяме разбитите яйца със захарта и ванилията. Чашата олио добавяме на струйка. Добавяме и брашното.
Конячен сладкиш с кайсии
Яйцата и жълтъкът се разбиват със захарта за около 5 минути с миксер. Добавят се млякото, брашното и солта. Сместа престоява половин час в хладилника. След...
Сладкиш със сини сливи
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се олиото, след това - киселото мляко. Смесете бакпулвера с брашното и го прибавете по малко към яйчената смес, като...
Вижте уникалния житен режим на Дънов за лечение! Ден по ден, месец по месец, зодия по зодия!
Учителят Петър Дънов е създал уникален житен режим. За невероятната рецепта се разчу чак наскоро, покрай откриването на серия от записки в архива на Дънов,...
Джинджифилови звездички
Фурната се нагрява до 180 градуса. В купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, подправките и солта.
Отделно се смесват м
Домашна лютеница
Почистваме чушките от семето и дръжките. Изпичаме ги заедно с патладжаните и ги обелваме.
През това време сваряваме почистени
Мариновано червено цвекло
Цвеклото се реже на парченца колкото локум и се пълни в буркан. След това се слагат: оцетът, захарта, солта и се долива с вода догоре.
Взимаме изпити с индийско орехче и шоколад
В началото на учебната година уроците се трупат един след друг и сякаш края на срока и годината са далече. Докато се усетим обаче, те вече чукат н
Пай с праскови
Смесваме пресятото брашно с бакпулвера. Добавяме и нарязаното на парчета масло и го правим на трохи. Разбиваме яйцата със захарта и ги прибавяме к
Пирог с къпини, орехи и сушени сливи
Сушените сливи трябва да са без костилка, а сладкото от къпини да е с плодовете.
Разбивате яйцата до побеляване и прибавяте млякото
Пикантна ханска рибна чорба
Рибата се нарязва на едро, може само глава и опашка. Аз слагам едната страница с коремната част. В 5-6 литрова тенджера се слага вода и рибата, от
Ориз с банани
Оризът се сварява в голямо количество вода, като се внимава да не се развари. Когато омекне, се отцежда от водата. Бананите се нарязват на колелца
Умен чип сваля апетита
Британски учени работят по проект за създаване на умен чип, който ще контролира желанието за ядене. Интелигентното устройство по хирургичен път ще се...
Студени супи за тънка талия
Чудите се какво да сготвите в горещините и нямате желание да се суетите край печката в адските жеги?
В такъв случай студените супи са вашето решение за...
Дюма поръсвал пъпеша със сол и пипер
Първите плантации с пъпеши се появяват няколко века пр.Хр. в днешните Северна Индия и Афганистан.
В Европа жълтият плод идва едва през Средновековието. През...
Хималайска сол за дълъг живот
Кристалната сол, която се добива в Хималаите се смята най-чистата на планетата. От друга страна в състава й има много повече полезни вещества, отк
Остров Корфу – гръцкото бижу
Корфу е онова приказно място в Гърция, което повече от 400 години е било венецианско пристанище. По това време хората започват да го наричат &bdqu
Сарми с марули
От марулите отделяме листата и ги измиваме. Пускаме ги във вряща вода за 1-2 минути. Изваждаме ги, обливаме ги със студена вода и ги изцеждаме.
“Шоколадови душички”
Шоколада начупваме на парченца. В подходящ съд разтопяваме на водна баня маслото, захарта и шоколада. Оставяме да изстине. Разбиваме яйцата добре
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп