Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон Лакомник

Класическа рецепта за вкусен семеен обяд

Лазаня с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет кори за лазаня

600 г риба тон от консерва

300 г кашкавал

125 мл готварска сметана

2 с.л. кисело мляко

3 с.л. брашно

1 морков

1 чушка

200 г грах

1 глава лук

4-5 скилидки чесън

магданоз

сол

1 кубче гъбен бульон

2 жълтъка

олио

Начин на приготвянe

Рибата се изсипва от консервите в тиган. Запържва се леко, след което се добавят нарязаният на ситно лук и счуканият чесън. Посолява се на вкус и се разбърква. След 2-3 минути се добавят рендосаният морков, нарязаната на дребно чушка и грахта. Поръсва се с малко магданоз и се разбърква добре. След като зеленчуците са уврели се сваля от огъня. В намазнена тавичка нареждаме ред по 1 кора за лазаня. Върху всяка от тях слагаме от соса с рибата и зеленчуците. След това нареждаме други кори, а върху тях слагаме от настъргания кашкавал. Редува се така докато корите свършат, а завършека на лазанята задължително е кора. В отделен съд затопляме вода, след като е достатъчно гореща разтваряме бульона, добавяме и останалия магданоз. Запържваме брашното, след което към него добавяме част от гъбения бульон, а другата част смесваме с жълтъците, киселото мляко, готварската сметана. След като започне да се посгъстява соса, добавяме сместа от жълтъците, млякото и сметаната. Бъркаме непрекъснато. След като сосът е готов с него и с помощта на черпак заливаме обилно лазанята, за да омекнат корите. Най-отгоре се поръсва с останалия кашкавал. Пече се в загрята предварително фурна до златисто.

Още по темата
Още по темата
Лазаня със сирена
Фурната се загрява на 190 С. Огнеупорна тава се намаслява като на дъното се поставя малко от доматеното пюре. Отгоре се поставят кори за лазаня. Намазват се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц