Кьопоолу с варени яйца

Кьопоолу с варени яйца Лакомник
Кьопоолу с варени яйца
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 броя патладжани

2 яйца

4-5 супени лъжици олио

3-4 скилидки чесън

1 домат

1/2 връзка магданоз

оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Патладжаните се изпичат на силен огън, обелват се и се счукват на пюре. Прибавят се счуканият на кашица чесън, олиото, сол на вкус, твърдо сварените, изстудени и ситно нарязани яйца. Подправя се с оцет на вкус. Разбърква се добре и се изсипва в чинията за поднасяне, украсена със ситно нарязания магданоз и кръгчета от червения домат.

Още по темата
Още по темата
Кьопоолу с чушки и домати
Запечете на умерена температура патладжаните и чушките за около 10 минути. Запечените зеленчуци преместете в купа с капак и ги покрийте за около 10 минути. Когато са...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц