“Костенурка”

“Костенурка” Лакомник
“Костенурка”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Марина Караманска, Карлово
Лакомник Необходими продукти

1 кг кайма

6 кренвирша

3 сварени яйца

кашкавал

За омесването на каймата:

2 яйца

1 глава ситно нарязан лук

1 с.л. кисело мляко

1 филийка хляб или 2 с.л. галета

магданоз

сол

1/2 ч.л. универсална подправка за кюфтета

1/2 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвянe

Всички продукти се омесват и каймата се оставя да престои за няколко часа в хладилника. Оформят се 6 топки. На дъното на намазнена тавичка се разстила малко парченце от топчето кайма. В средата се поставя 1 кренвирш, които е разрязан мъничко от едната страна (устичка на костенурката), а до него - по 1/4 от свареното яйце. Върху тях се поставя останалата част от топката кайма. Слагат се 2 зрънца черен пипер за очички и много тънки ивички кашкавал за оформянето на гръбчето на костенурката. Пече се за 15-20 мин в умерена фурна до зачервяване на кашкавала. Сервира се с подложка от китайско зеле или маруля и може да се гарнира с картофено пюре.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц