Кои храни топят мазнините

Кои храни топят мазнините Лакомник

Хапвайте лук и риба, за да се вталите неусетно

Кои храни топят мазнините
Автор:Лакомник

Съществуват храни, които горят мазнините и с тяхна помощ може да отслабнете, като едновременно с това хапвате и не се подлагате на изтощителен глад.

 

Лукът и чесънът са точно такива храни. Те засилват кръвообращението, прочистват кръвоносните съдове, подобряване захранването на клетките. Горенето на мазнини започва един час след консумация на лук и чесън, тъй като интензивността на обмяната на веществата в клетките се повишава след техния прием.

Можете да консумирате лук под формата на супа. Нарязвате лук в по-голямо количество. Добавяте около 150 грама зеле, 2 чушки, 2 домата, целина, сол. Целината има диуретични свойства, а и притъпява чувството на глад. Другите зеленчуци пък са нискокалорични. Топенето на килограми е индивидуално, но със супа с лук можете да стопите поне 4 килограма за седмица.

 

Рибата също е от групата храни, които горят мазнини. С рибена диета, която продължава месец и която спазвате два или три дни в седмицата, можете да топите по кило. В останалите дни можете да се храните с обичайното си меню.

Закуската включва 1 варено яйце или 1 тънка филийка ръжен хляб, чаша чай без захар. На обяд - 500 грама нетлъста, варена или печена риба, 1 ябълка, чаша чай без захар. А на вечеря - 300 грама нетлъста риба и 1 ябълка.

Особено ефективни за диетите с риба е треската. Тя съдържа много йод, който стимулира функцията на щитовидната жлеза и разтварянето на мазнините.

 

Картофите също горят мазнини, но когато са в печен вид. Колкото до пържения картоф, той ще ви отведе в обратната посока - качване на още килограми.

Картофите съдържат много малко мазнини, но голямо количество белтъчини и въглехидрати, които засищат. Калият в картофите спомага за отделяне на излишната вода. Магнезият пък стимулира обмяната на веществата.

 

Ябълковият оцет също спомага за разтварянето на мазнините. Той съдържа 93 различни съставки, сред които ензими и 20 особено важни минерални вещества и микроелементи: калий, натрий, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор, витамините С, Е, А, В1, В2, В6, бета каротин, рутин (витамин Р).

Ябълковият оцет прочиства клетките и освобождава организма от натрупаните отрови, унищожава бактериите в храносмилателния канал.

Можете да си приготвяте следната отвара, която се изпива на гладен стомах: към 200-250 милилитра вода добавете 1-3 супени лъжици натурален ябълков оцет. Прибавете и 1-2 чаени лъжички мед.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц