Козунак с извара

Козунак с извара Лакомник
Козунак с извара
Време за приготвяне
Приготвяне
8 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 ч.ч. брашно

2 ч.ч. суха мая

250 мл прясно мляко

200 г извара

200 г масло

1 1/2 -2 ч.ч. захар

6 яйца

30 мл масло

1 пакетче ванилена захар

150 г сушени плодове по избор

Начин на приготвянe

Затоплете млякото до 35-40 градуса, добавете маята, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. захар, разбъркайте добре и оставете да престои на топло за 30-40 минути. Междувременно разделете белтъците от жълтъците. Къч жълтъците добавете захарта и ги разбийте добре. Към белтъците добавете солта и разбийте докато станат на гъста пяна. Разтопете маслото. Накиснете сушените плодове, изцедете и добавете към тях изварата, прибавете жълтъците, ванилената захар, разтопеното масло и белтъците. Разбъркайте продуктите внимателно. Прибавете 1 ч.ч. от пресятото брашно и разбъркайте докато се получи лепкаво тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 40 минути. Размесете отново, сложете тестото във форма за печене и оставете да втаса за още 30 минути. Запечете в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Още по темата
Още по темата
Селски козунак
Всички продукти, с които се прави козунакът по селски, трябва да са пресни, за да се получи наистина добър козунак. Разтваря се маята с малко от топлото прясно мляко,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц