Качамак с пица сос

Качамак с пица сос Лакомник

Апетитен вариант на традиционната рецепта само за 30 минути

Качамак с пица сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За качамака:

6 чаши вода

1 чаена лъжичка сол

2 чаши царевично брашно

3 супени лъжици масло

1/2 чаша настърган пармезан или твърд кашкавал

За соса:

500 г домати от консерва, наситнени

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица захар

чесън на прах на вкус

риган и босилек или чубрица на вкус

Начин на приготвянe

Оставете водата да заври в тенджера и когато кипи, постепенно започнете да добавяте брашното, при непрекъснато бъркане. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри, като бъркате от време на време. Гответе около 10-15 минути или докато сместа се сгъсти. Накрая бъркайте постоянно, за да не загори. Отстранете от огъня, добавете маслото и пармезана и разбъркайте. Сипете качамака в кръгла тавичка, така че да се оформи като блат с дебелина 4 пръста. Оставете за 10 минути и после обърнете върху чиста повърхност. Нарежете на парчета и сервирайте със соса отгоре.

Сосът пригответе като смесите продуктите в тенджера и оставите да къкри около 10 минути, докато леко се сгъсти.

Още по темата
Още по темата
Качамак на скара
Във вряща вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато бъркане царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди и започне да се отделя...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц