Картофи по индийски

Картофи по индийски Лакомник
Картофи по индийски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. олио

3 склидки чесън (счукани или пасирани)

2 ч. л. ситно нарязан пресен джинджифил (или 3 ч. л. смлян)

1/4 ч.л. куркума

1/4 ч.л. кориандър

1/4 ч.л. червен пипер (по желание лют)

2 картофа, нарязани на кубчета (около 1,5 см)

1 1/3 ч.ч. пилешки бульон

1 с.л. лимонов сок, пресен магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвянe

Нагорещете олиото. Добавете чесъна, джинджифила, куркумата, кориандъра и червения пипер и задушавайте около 1 мин. Добавете картофите, след това бульона. Покрийте и гответе 5 мин. Открийте, намалете огъня гответе докато картофите са готови и течността изври. Разбърквайте внимателно. Овкусете със сол и пипер. Прибавете лимоновия сок. Поръсете с нарязания магданоз при сервиране. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц