Карамелен сладкиш с банани

Карамелен сладкиш с банани Лакомник

Пухкав сладкиш с невероятен вкус

Карамелен сладкиш с банани
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

1 ч.ч захар

250 мл вода

4 банана

олио

150 г кафява захар

1 ч. л. ванилова есенция

1 1/2 ч.ч.  брашно 

бакпулвер 

1 ч.л. канела

1 ч. л. сода

 

Начин на приготвянe

В малка тенджера се разбърква захарта с водата. Довежда се до кипване (не бива да кипи!!) и се вари до пълното разтваряне на захарта, след което се кипва. Оставя се да ври, без да се разбърка около 10 минути или докато придобие карамелов цвят. Изсипва се в намаслена и покрита с хартия за печене тава, а отгоре се нареждат нарязаните на тънки кръгчета два банана. Брашното се пресява със содата и канелата. Отделно в голяма купа се сипват леко разбитите яйца. Прибавят се кафявата захар, олиото и есенцията. Сместа се разбърква леко и се прибавя брашното. Най-накрая се сипват пюрираните останали два банана и тестото се разбърква. Изсипва се върху бананите. Сладкишът се пече непокрит 40 минути в предварително загрята на 180С фурна. Изважда се от фурната и се обръща. Отлепва се хартията за печене.

 

Още по темата
Още по темата
Карамелен пудинг
Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се кармелизира и се залива с млякото. След като карамелът се разтвори в млякото, се прибавят леко разстопеното масло, ванилията,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц