Кайсиева торта

Кайсиева торта Лакомник
Кайсиева торта
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Таня Трайкова, с. Ковачица
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 компот от кайсии
масло или маргарин за намазване на тавата

Начин на приготвянe

Разбиват се яйцата, захарта, ванилията и после се прибавя брашното с бакпулвера. На дъното на тавата за печене слагаме малко масло или маргарин (разтопено), отгоре се нареждат плодовете от компота (с отрязаната страна надолу).

След като сме наредили плодовете отгоре, изсипваме сместа с яйцата. Печем на умерена фурна до готовност (аз проверявам с клечка за зъби - ако не залепва сместа по нея, значи е готово). Изчакваме малко да изстине, и обръщаме сладкиша обратно (което е било отгоре, да стане отдолу). След това заливаме с водата на компота, ако ви се стори сухо, можете да ползвате втори компот. Сладкишът се консумира охладен.

Приятен апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц