Испански крем Каталана

Испански крем Каталана Лакомник

Ароматен кремообразен десерт за делник и празник

Испански крем Каталана
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца
2/3 ч.ч. захар + 4-5 супени лъжици
1 л прясно мляко
40 г царевично нишесте
1 лимон
1 пръчка канела

Начин на приготвянe

Сварете млякото с настъргната лимонова кора и канелата. Прецедете свареното мляко. В отделна купа разбйите жълтъците, захарта и царевичното нишесте до бяло и пухкаво. Поставете яйчната смес на огъня и бавно добавете млякото, като се разбърквате непрекъснато. Оставете крема да се вари на слаб огън докато се сгъсти. В началото ще бъде доста пенлива сместа, но пяната ще изчезне, след като започне да кипи (в този момент крема каталана ще бъде готова). Разпределете крема в десертни купички или чаши и оставете да се охладят. Точно преди да сервирате разтопете предварително 4-5 с.л. захар в тенджерка на висока температура и след това залейте с карамела крема. 

Още по темата
Още по темата
Млечен крем с фъстъчено масло
Смесете киселото мляко с фъстъченото масло. Бъркайте енергично, докато се получи пухкав крем. Добавете ванилията и отново разбъркайте добре. Може да ползвате и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц