Запечени картофи с лук и бекон

Запечени картофи с лук и бекон Лакомник

Бърз и вкусен обяд за цялото семейство

Запечени картофи с лук и бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 големи картофа

3 стръка зелен лук

4 резена бекон, нарязани на кубчета

2 с.л. заквасена сметана

1/2 ч.ч. настърган кашкавал

50 г спанак, едро нарязан

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте картофите, набодете ги на няколко места с вилица и запечете до омекване за около час и ги охладете леко. Запържете лука и бекона до златисто. Отрежете капаче на картофите, издълбайте ги леко, смесете меката част със сметана, прибавете спанака, бекона с лука и 1/3 от кашкавала. Разбъркайте добре, напълнете картофите, поръсете с кашкавал и запечете за още 20 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц