Запечена риба със сос от домати и чушки

Запечена риба със сос от домати и чушки Лакомник

Апетитна и бърза вечеря за цялото семейство и гостите

Запечена риба със сос от домати и чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г филе от бяла риба по избор

1 червена чушка

3-4 доматa

2 глави лук

3-4 скилидки чесън

1/2 ч.л. куркума

сол

смлян черен пипер

зехтин

босилек

магданоз

сок от 1/2 лимон или 2 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на дребно. Доматите се бланшират и се почиства от кожицата и семената. Чушката се почиства от семената. Доматът и чушката се нарязват на кубчета. В тиган се сгорещява зехтинът. Добавят се лукът и чесънът. Запържват се до омекване и се добавя чушката. Готви се 5 минути и се прибавят доматите. Сипват се малко вода или зеленчуков бульон и лимоновият сок. Подправя се със сол, черен пипер и куркума. Всичко се задушава под капак 10 минути. В това време фурната се загрява на 180 градуса. Филетата риба се нареждат в огнеупорна тава. Отгоре се разпределя сосът с чушки и домати. Рибата се пече 20 минути. Запечената риба със сос от домати и чушки се поднася топла или студена с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Бяла риба по гръцки
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер. Подреждат се в тава и се покриват с нарязан на филийки чесън, галета, магданоз и настърганите домати. В тавата се добавя и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц