Египетски сладкиш

Египетски сладкиш Лакомник

Изкусително предложение за празничен десерт

Египетски сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

4 яйца

1 ч. ч. захар

1 ½ ч. ч. брашно

1 к. л. сода бикарбонат

½ ч. ч. хладка вода

За подложката:

125 г масло

2 пакета чаени бисквити

500 г смокини

100 г стафиди

½ пакетче канела

50-70 г захар

пудра захар

Начин на приготвянe

Тесто:

Разбиваме 4 яйца с 1 ч ч захар, добавяме1 ½ ч. ч. брашно, 1 к л сода бикарбонат и ½ ч ч хладка вода.

Подложка:

Слагаме в голяма тава 1 масло от 125 г, разтапяме го във фурната. Върху разтопеното краве масло изсипваме и подравняваме 2 пакетчета чаени бисквити, смлени на трохи. Върху подложката изсипваме и подравняваме 500 г смокини, нарязани на четвъртинки, 100 г стафиди (предварително сме смесили 2 вида плодове, добавили сме ½ пакетче канела и 50 – 70 г захар), върху подравнените плодове изсипваме тестото и готовия сладкиш печем в загрята фурна на 180°C 45 мин. Изваждаме, посипваме с пудра захар и когато изстине, нарязваме.

Още по темата
Още по темата
Конячен сладкиш с кайсии
Яйцата и жълтъкът се разбиват със захарта за около 5 минути с миксер. Добавят се млякото, брашното и солта. Сместа престоява половин час в хладилника. След това се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц