До Чикаго и назад

До Чикаго и назад Лакомник

Обилно хапване, по американски

До Чикаго и назад
Автор:Лакомник

В началото на годината всеки започва да мечтае за бъдещето и да се надява, че животът му ще се промени. Ако сте си обещали пътешествие, предлагаме ви да започнете първо  с една кулинарна екскурзия без да напускате дома. На вашето внимание - апетитно меню от Чикаго. Препоръчваеме ви един от най-известните специалитети на този град - пълнената пица.

 

Царевична супа

Необходими продукти:

900 г зърна царевица 

сол

черен пипер

2 с.л. масло 

1 ч.л. зехтин 

1 глава лук 

3 скилидки чесън

2 с.л. брашно 

3 ч.ч. пилешки бульон 

1 ч.ч. мляко 

1 ч.ч. течна сметана 

150 г царевичен чипс 

кимион 

чили

Начин на приготвяне: Царевицата се разбърква добре с малко зехтин. След това я изсипваче в тавичка за печене и поръсваме с малко сол и черен пипер. Оставяме я да се пече докато стане светлокафява. През това време загряваме маслото. Вътре добавяме нарязания на ситно лук, както и намачкания чесън. Оставяме да се задуши. Прибавяме брашното и пържим още 2-3 минути. Тогава идва ред на останалите продукти - бульона, царевицата, млякото, сметаната и половината от чипса. Разбъркайте добре. Подправете с чили и други подправки по желание. Всяка порция се поръсва с начупен чипс преди поднасяне.

 

 

Хот-дог

Необходими продукти:

1 наденичка/кренвирш

1 продълговата питка

1 с.л.горчица

1 кисела краставичка

няколко кръгчета запечен лук

няколко кръгчета домати

1/2 печена чушка

Начин на приготвяне: Слагаме на котлона тенджера с вода. Когато заври, намалете котлона и сложете наденичката или кренвирша. Варете не повече от пет минути. Може и само да попарите с вряла вода. Извадете колбаса от водата. Питката се затопля около две минути на пара. Може да е размекнете докато наденичката се вари. След това вътре сложете месния пълнеж и добавете овкусителите - горчица, краставичка, лук, домат, чушка.

 

 

Пълнена пица

Необходими продукти:

250 мл хладка вода

7 г мая

400 г брашно

захар

сол

зехтин

За пълнежа:

400 г кайма

кетчуп

50 г маслини

1 малка тиквика

1 чушка

300 г кашкавал

200 г моцарела

За поръсване:

100 г кашкавал

3 с.л. доматено пюре

6 с.л. домати

риган

черен пипер

Начин на приготвяне: Замесваме тесто от продуктите. Оставяме да втасва. През това време взимаме тава с високи стени. На дъното слагаме хартия за печене, която да покрива и стените. Тя трябва да е добре намазнена. Разделяме тестото на две. Първата част се разстила така че да излиза от тавата. Отгоре разпределяме първо каймата. Трябва да покрива напълно дъното. Отгоре се поръсват маслините, нарязани на ситно. Идва ред на малко кетчуп. Настъргваме 100 г от кашкавала. След това поставяме нарязаната на кръгчета тиквичка, както и чушката. Едва тогава разпределяма моцарелата и настъргваме останалото количество кашкавалза плънката. Останалото тесто се разточва и с него се покрива пицата. Завиваме добре долния върху горния борд, за да се затвори напълно Надупчваме с вилица отгоре. Отгоре заливаме пицата с доматеното пюре и настърганите домати, смесени добре заедно с подправките. Оставяме да се пече около час при 170 градуса. Вади се и се настъргва с останалия кашкавал. Връща се обратно за пет минути.

 

 

Хапки

Необходими продукти:

100 г бекон 

40 г синьо сирене 

10 сушени сини сливи

Начин на приготвяне: Сливите се разрязват толкова, че да могат лесно да се напълнят със синьо сирене. След това всяка слива се завива в бекона, предварително нарязан на ленти. Пробождаме с клечка за зъби, за да не се развива. Подреждаме ги в тавичка и слагаме да се пече за 15 минути при 180 градуса. 

 

 

Пуйка  

Необходими продукти:

400 г пуешки гърди

4 свински пържоли/филе

4 картофа

2 чушки

1 тиквичка

2 глави лук

100 г бекон

150 мл сметана

100 г майонеза

горчица на вкус

Начин на приготвяне: Картофите се измиват добре и се завиват във фолио. Оставят да се пекат на слаба фурна поне час. Месото се измива и старателно се подсушава. Нарязваме на кубчета гърдите, чушките. Тиквичката се нарязва на кръгчета, а лукът на едро - може само на четири. Парчетата бекон се правят на рулца. Взимаме шишове за грил и ги мажем с олио. Нанижете продуктите, като ги редувате. Оставете да се пече за 12 минути. Пържолите се пекат отделно, за около 4 минути. Поръсваме с подправите. Сметаната, майонезата и горчицата се разбъркват и поръсват с още подправки. С този сос се заливат картофите и месото.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц