Дженифър Анистън готви само аламинути

Дженифър Анистън готви само аламинути Лакомник

Звездата от "Приятели" не обича да се върти дълго около печката

Дженифър Анистън готви само аламинути
Автор:Лакомник

Звездата от „Приятели” Дженифър Анистън може да се похвали с просторна и уютна кухня. Мястото, където актрисата бърка манджи, е необичайно: с окачени рафтове, дървен под и маси с оригинална форма. Когато актрисата срещна Джъстин Теру, тя живееше в Ню Йорк, но щом отношенията им станаха сериозни, наеха едноетажна къща в Бевърли Хилс.

Въпреки огромната си кухня, Дженифър споделя, че няма много търпение, за да прекарва часове в кухнята. Почитателка е на бързите рецепти и готви често, но пък само аламинути.

„Американците сме свикнали да правим всичко с невероятни темпове, включително да готвим и да се храним. За мен беше истински шок, когато видях колко време отделят на кулинарията и висенето по ресторанти в Европа. Така и не се научих да го правя”, обяснява актрисата, която съвсем скопо най-сетне ще осъществи мечтата си да се омъжи отново след развода с Брад Пит.

 

Ориз с бадеми

 

Продукти

1/4 ч.л. градински чай

200 г ориз

сол на вкус

40 г масло

20 г бадемови люспи

 

Приготвяне

Накиснете градинския чай в малко вода за 15 минути, колкото да я оцвети. Сварете ориза за 1-2 минути на силен огъна, намалете температурата, добавете водата с градинския чай и варете без капак до готовност, подправете на вкус. Отстранете и оставете да престои за няколко минути под капак. Прибавете маслото към ориза, разбъркайте, разпределете в порционни чинии и поръсете с бадемите.

 

Сладки картофи на фурна

 

Продукти

800 г сладки картофи

30 мл зехтин

2 стръка розмарин

200 г заквасена сметана

1 скилидка чесън

сол на вкус

10 г зелен лук

300 г тиквички

 

Приготвяне

Измийте добре картофите и ги нарежете на дебели филии. Наредете ги в намаслена тава, поръсете със зехтин, сол, добавете розмарин и запечете за 20-25 при 200 градуса фурна. През това време пригответе соса, като смесите пасирания чесън, сол, зеления лук, сметаната и разбъркате добре. Нарежете тиквичките на тънки филии и ги запържете. Наредете изпечените картофи, заедно с тиквичките, добавете от соса и сервирайте.

 

Кокосов ориз

 

Продукти

200 мл кокосово мляко

3/4 ч.л. сол

200 г ориз

10 г кокосови стърготини

1/2 лайм

1/4 ч.л. черен пипер

нар за украсяване

 

Приготвяне

Смесете кокосовото мляко с 1 ч.ч. вода, подправете на вкус и кипнете. Измийте ориза и сварете до готовност. Когато водата се изпари добавете кокосовото мляко, разбъркайте за 1-2 минути на силен огън, отстранете и оставете да престои за 15 минути под капак. Разбъркайте, добавете кокосовите стърготини, сока от лайма, разбъркайте отново и сервирайте като украсите с плодове от нар.

 

Пюре от цвекло

 

Продукти

600 г картофи

300 г цвекло

1 ч.л. сол

200 мл сметана

 

Приготвяне

Обелете картофите ги сварете. Отделно сварете непочистеното цвекло до готовност или го запечете във фолио. Намачкайте готовите картофи, добавете горещата сметана, разбъркайте и оставете на топло. Пасирайте готовото цвекло, прибавете към пюрето и разбъркайте добре. Сервирате ястието топло, като по желание може да добавите топло масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц