Гювеч с риба

Гювеч с риба Лакомник

Вкусна гозба, която изисква малко средства и усилия

Гювеч с риба
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г рибено филе
олио
2 глави лук
1-2 червени чушки
200 г царевица
няколко розички броколи
200 г ориз
сол и черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Рибата, след като се почисти и измие, се нарязва на порции, посолява се и се запържва леко в мазнината. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно и се задушават останалите зелебчуци и оризът. Сместа се залива с топла вода или бульон, посолява се и се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат рибите. Ястието се пече във фурна, докато остане на мазнина. Преди поднасянето се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Постен гювеч по каракачански
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се последователно чушките, нарязани на ивици, грахът, доматите, нарязани на ситно, червеният...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц