Бразилски манджи като за световно

Бразилски манджи като за световно Лакомник
Бразилски манджи като за световно
Автор:Лакомник

Освен с красивата природа и ненадминатите спортисти, Бразилия може да се похвали с уникална кухня. Ястията са евтини и просто, но невероятно вкусни. Повечето от тях са напълно подходящи за този сезон.

 

Хлебчета

Необходими продукти:

1/2 кг брашно

250 г кисело мляко

400 г кашкавал

3 яйца

1 ч.л. мая

сол

Начин на приготвяне: Брашното, киселото мляко, яйцата, както и маята и солта се смесват и се разбъркват добре. Идва ред на кашкавала. Той се настъргва и се добавя към сместа за тестото. Месим 15 минути. Оставяме да втаса. От него правим малки хлебчета. Подреждаме в  тава и оставяме да престои 15 минути, преди да сложим да се пече. Оставяме във фурната за около половин час до 45 минути.

 

Бананов десерт

Необходими продукти:

100 г захар

1 с.л. какао

4 с.л. счукани орехи

4 банана

разбита сметана

ванилия

Начин на приготвяне: В дълбока купа слагаме захарта, какаото и ванилията. Обелваме бананите и ги овалваме тази сладка смес. Нареждат се чиния като палачинки и се гарнират със сметана. По желание поръсваме и с ядките. 

 

Пиле в тесто

Необходими продукти:

За тестото:

2 ч.ч. прясно мляко

2 кубчета пилешки бульон

1/2 ч.ч. пресовани сварени картофи

1 с.л. масло

2 и 1/2 ч.ч. брашно

За плънката:

1 и 1/2 кг пилешки гърди

3 с.л. крема сирене

2 с.л. зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

подправки на вкус

За панировката:

2 яйца

олио

галета

Начин на приготвяне: Тестото се прави като в тенджера сложим вода, млякото, бульона, картофите и маслото. Оставяме сместа да заври. Слагаме брашното. Разбъркваме добре, докато се получи еднородна смес. Замесваме на тесто. През това време правим и плънката. Тя се прави като в дълок съд сложим малко зехтин. В него се запържват лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме и пилето, което е предварително настъргано. Поръсваме с подправките. Оставяме за пет минути и махаме от огъня. Добавяме сиренето крема. Оставяме я да изстине. Взимаме една топка от тестото. Правим дупка и слагаме плънката. Затваряме добре. Усукваме горната част, за да стане като капка.  След това с панират с яйце и галета.

 

Бригадейро

Необходими продукти:

395 г мляко

15 г какао

15 г масло

кокосови стърготини

шоколадови пръчици

цветни пръчици

натрошени ядки

Начин на приготвяне: Млякото, какаото и маслото се слагат в тиган.  Добре е той да е с незалепващо покритие. Оставяме го на бавен огън и бъркаме с дървена лъжица. След няколко минути прехвърляме сместа в тава. С лъжица загребвамеи поливаме стърготините. Постепенно се прави топче от тях. Съхранява се в хладилник. 

 

Фейшоада

Необходими продукти:

400 г дребен черен фасул

4 скилидки чесън

200-300 г пушен колбас

120 г пушена сланина  

4 дафинови листа

2 ч.л. сушен риган

3 ч.л. сол

щипка черен пипер

сос Уорчестър

Начин на приготвяне: Накисваме фасула. През това време нарязваме пушения колбас, както и сланината. На едро се нарязва чесъна. Слагаме да варим фасула. Добавяме продуктите и поръсваме с подправките. Оставяме да къкри. Приготвя се за около 2 часа на тих огън.

 

Сладкиш от боб

Необходими продукти:

4 яйца

2 ч.ч. захар

1 и 1/2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. фасул

10 г бакпулвер  

Начин на приготвяне: Белтъците се избиват с миксер. Добавят се жълтъците и останалите продукти. Последно добавяме и боба, който е предварително сварен и смачкан с вилица. Разбиваме и с миксера. Добавяме бакпулвера. Разбъркваме с дървежа лъжица. Във форма за печене изливаме цялата смес. Оставяме да се пече 45 минути. Температурата на фурната трябва да е 200 градуса.   

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц