Бразилия е цветен кулинарен карнавал

Бразилия е цветен кулинарен карнавал Лакомник
Бразилия е цветен кулинарен карнавал
Автор:Лакомник

Бразилия е държава с много лица. Наравно с гостоприемството и топлите хора, авантюристите, посетили Южна Америка попадат и в света на вкусните ястия. Колкото цветен е карнавалът в Рио, толкова разнообразна и пъстра е и кухнята на този славен народ. Подбрахме ви няколко от най-добрите предложения, често създадени от необичайни комбинации.

 

Кекс без яйца

Необходими продукти:

100 г масло или маргарин

2 ч.ч. захар

3 ч.ч. прясно мляко

6 ч.ч. брашно

сол

10 г бакпулвер

Начин на приготвяне: Разбиваме първо яйцата и захарта. Идва ред на млякото, както и на солта и брашното. Прибавят се постепенно, докато се получи гладка смес. Взимаме форма за кекс или кръгла тава и изливаме сместа. Печем на 180 градуса за 40 минути. Вадим от фурната и покриваме с кърпа. Разрязваме го и го вадим от формата, когато изстине напълно.

 

Кюфтенца с яйца

Необходими продукти:

2 филии хляб

100 мл прясно мляко

1/2 глава лук

1 скилидка чесън

18 пъдпъдъчи яйца

1,5 кг кайма

магданоз

Начин на приготвяне: Сварявамеи и обелваме яйцата. След това потапяме хляба в млякото и го намачкваме добре. Прибавяме го към каймата. Поръсваме с подправките. Омесваме добре. Увиваме всяко яйце в плътен пласт кайма. Пържим на тиган, в сгорещена мазнина, до златисто. 

 

Хляб

Необходими продукти:

30 г мая

100 мл прясно мляко

600 г брашно

100 г захар

маргарин

3 яйца

лимонова кора

За глазурата:

3 яйца

кокосови стърготини

пудра захар

1 ванилия

Начин на приготвяне: Размиваме маята в затопленото мляко. След това прибавяме вътре лимоновата кора, захарта и брашното. Поръсваме с щипка сол. Чукваме яйцата и добавяме маргарин. Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса. След това оформяме от него топки. Взимаме  дълбока тава, намазваме дъното с маргарин и подреждаме топките. Отново ги оставяме да втасат. Когато са станали двойно по-големи, намазваме горната им част с яйце. Поръсваме отгоре кокосови стърготини. Правим заливка или глазура от ванилията, захарта и останалите две яйца. Заливаме хлебчетата с нея.  Печем за 25 минути при 190 градуса. Когато станат готови, ги вадим от фурната и когато са още горещи ги поръсваме с пудра захар.

 

Крем „Рио“

Необходими продукти:

2 плода авокадо

сок от лайм

кора от лайм

90 г пудра захар

1 банан

прясна мента

ядки по избор

плодове по избор

Начин на приготвяне: Авокадото се почиства добре от кората и костилката и се нарязва на дребно без да се прави на пюре. Към него се добавят останалите продукти, без банана. Смилат се. Тогава се добавя банана, за да сгъсти сместа. Разделяме в чашки за сервиране. Гарнираме с плодове или ядки по желание 

 

Салата

Необходими продукти:

4 портокала

2 нара

2 с.л. мед

300 мл червено вино

1/2 ч.л. канела

2 с.л. плодов сироп

Начин на приготвяне: Слагаме в малка тенджерка да се варят виното и меда. Когато сместа намали обема си на половина, добавяме канелата и плодовия сироп. Оставяме да изстине добре. Портокалите се обелват и разделят на парченца. Заливат се със сместа, а отгоре се поръсват с наровите зърна.

Още по темата
Още по темата
Необятната Бразилия пленява и с разнообразна кухня
Бразилия е сърцето на Южна Америка и крие в себе си както природни, така и културни богатства. Едно от тях е и разнообразната кухня, която може да се стори дори...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц