Бобен пай

Бобен пай Лакомник

Лесно и вкусно хапване за вечеря

Бобен пай
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г боб без люспи

1 глава зрял лук

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. червен пипер

4 сухара

1 к.ч. олио

Начин на приготвянe

Бобът се вари на кротък огън в подсолена вода. Количеството на водата е един пръст под нивото на фасула. Щом омекнат бобените зърна /около час/, тенджерата се оттегля. Фасулът се пасира. Добавя се нарязан на ситно лук и се рендосва морков и чушка. Поръсва се червен пипер. Сухарите се счукват на ситно в хаванче. Вземат се 4 гювечета. Мажат се отвътре с олио. Поръсва се сухарено брашно. Разпределя се бобеното пюре. Гювечетата се похлупват. Бобеният пай се пече около 30 минути на умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Пай с макарони
Макароните се сваряват във вода, както е указано на опаковката, и се изцеждат добре. Яйцата се разбиват и смесват със сиренето и се добавят захарта, ванилията и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц