Арменски сладкиш

Арменски сладкиш Лакомник

Страхотен арабски десерт

Арменски сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г брашно

250 г кисело мляко

200 г краве масло

5 яйца

1 с. л. захар

2 1/2 ч. л. суха мая

за плънката:

200 г захар

200 г брашно

100 г краве масло

2 ябълки

1 ч.л. канела

1 ванилия

Начин на приготвянe

Маята и захарта се разтварят в 50 мл топла вода. Маслото се разтопява. Три яйца се разбиват с киселото мляко. Добавя се маята и се разбърква. Налива се маслото. Малко по малко, при постоянно бъркане се сипва от брашното, докато се получи меко тесто. Тестото се прехвърля в намазнена купа и се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса. Брашното за плънката се запича на сух тиган, до златисто. Дърпа се от огъня. Добавят се захарта, разтопеното масло, нарязаните ябълки, канелата и ванилията. Разбърква се, до получаването на трохи. Втасалото тесто се разделя на четири части. Всяко парче се разточва в правоъгълна форма върху набрашнен плот. Отгоре се поръсва от плънката. Завиват се рула, които се режат на шайби. Подреждат се в намазнени тави с разреза нагоре. Завиват се и се оставят да втасат. Мажат се с две разбити яйца. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20-30 мин.

Още по темата
Още по темата
Арменски сладки
Равни количества вода и олио - по 1 чаена чаша - се слагат в тенджера на котлона. Когато заври, се добавя содата и солта. След това се сваля от котлона и веднага се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц