Агнешко задушено с лук и спанак

Агнешко задушено с лук и спанак Лакомник
Агнешко задушено с лук и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г агнешко от бута

250 г стар лук

50 мл олио

3 скилидки чесън

400 мл вода или бяло вино

500 г зелен лук

400 г спанак

200 г заквасена сметана (плюс чесън по желание)

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи корички. Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се угася с водата (виното). Намаля се огънят и се захлупва добре. Задушава се 1 час. След около 40 минути се нарязват зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди да е готово месото, спанака 5 минути след него. Сметаната се посолява и евентуално й се слага счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.

Още по темата
Още по темата
Агнешко със зеленчуци
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за няколко часа....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц