Агнешки котлети с аспержи и сос Уорчестър

Агнешки котлети с аспержи и сос Уорчестър Лакомник

Апетитни и крехки, поднесени с прекрасна гарнитура

Агнешки котлети с аспержи и сос Уорчестър
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти
6 бр. агнешки котлети
1 връзка аспержи
2 скилидки чесън
1 глава стар лук
2 суп.л. зехтин
2 суп.л. сос Уорчестър
1 кубче телешки бульон
1 суп.л. царевично брашно
2 суп.л. бяло вино
200 гр. пресни гъби
2 стръка зелен лук
Мащерка
Сол
Черен пипер
Начин на приготвянe

Агнешките котлети се запържват в дълбок съд до златист цвят

от двете страни, след което се изваждат и в същата мазнина се задушава нарязания на дребно стар лук и счукания чесън. Добавят се бялото вино, соса Уорчестър, солта, черния пипер и мащерката и се оставя да ври на слаб огън 5-6 минути. След това се добавя кубчето телешки бульон, 2 ч.чаши вода и запържените агнешки котлети, покрива се с капак и се оставя да ври още около 30 минути. Добавят се нарязаните на дребно зелен лук и гъби и се вари още 10-15 минути. Накрая сосът се сгъстява като се добавя на тънка струйка разреденото с 2-3 суп.л. вода царевично брашно при непрекъснато бъркане. Междувременно в отделен съд в леко подсолена вода се задушават аспержите. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с аспержи.

 

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц